dimarts, 6 de setembre del 2011

Carruatge del segle XVIII


18th century Stage coach
Magister Militum i Peter Pig, 15mm


Seguint amb la línia d'anar-me fornint de miniatures singulars relacionades amb el període de la Guerra de Successió, no directament relacionades amb els exèrcits de l'època que estic muntant, després de molt donar-hi tombs vaig acabar trobant aquest interessant model en metall d'un carruatge aristocràtic, produït per Magister Militum, i em vaig decidir a posar a prova les meves habilitats en aquesta matèria.

El conjunt presenta un cert nombre de modificacions, més o menys significatives: pel que fa al vehicle mateix, vaig substituir-hi les rodes originals per unes de plàstic dur, d'un kit de la casa Preiser. D'aquest mateix kit és la llança del carruatge, així com el seient davanter o pescant -doncs l'original no donava espai per a més d'un ocupant. Els cavalls tampoc no en són els originals, sinó de l'antiga Battle Honours -un disseny d'Anthony Barton, doncs.

Pel que fa als ocupants, el conductor original portava un barret d'ala ampla més propi de finals del segle XVII, així que l'hi vaig canviar per un cap sòlt amb tricorni, de la casa Peter Pig. Cal fer notar que aquesta firma britànica té un ampli catàleg de caps sòlts amb tota mena de capells, cosa que és un excel·lent recurs per a fer variants i transformacions.

El soldat acompanyant és també una transformació, doncs vaig haver de separar-lo del conjunt de soldats asseguts fabricats per Peter Pig que podeu veure a la foto de l'esquerra (allotjada a la pàgina web de Peter Pig, www.peterpig.co.uk. L'he pintat amb l'uniforme de les Reials Guàrdies Catalanes, com si formés part de l'escorta d'algun dignatari austriacista.

I no us penseu que els altres dos soldats del conjunt han estat desaprofitats, no...